O OREBIĆU

MIRAN I BAJKOVIT

Miran i bajkovit, Pelješac zaslužuje biti na popisu najzanimljivijih turističkih destinacija na južnoj obali Jadrana koje se svakako isplati posjetiti. Ovaj najdulji dalmatinski poluotok šarmira na prvi pogled svojim slikovitim krajolicima i puni energijom sve koji ga posjete.

Bogata povijest ostavila je traga u obliku stonskih zidina i drugih građevina kao što su franjevački samostan i Pomorski muzej u Orebiću. Vašu će pažnju prvo privući predivne šljunčane plaže i nevjerojatno prozirno more, no Orebić skriva mnoge dodatne atrakcije, od kulturnih i povijesnih spomenika do sporta, rekreacije i gastronomije.

 Kliknite na fotografiju kako bi se otvorila galerija

BUDITE AKTIVNI!

UPOZNAJTE OREBIĆ I NJEGOVU OKOLICU

Ugodna mediteranska klima, priroda i kombinacija planine Sv. Ilija i Jadranskog mora savršeni su uvjeti za razne aktivnosti kojima se možete baviti na odmoru. Trčanje, planinarenje, vožnja biciklom ili šetnja odvest će vas u zanimljive dijelove Pelješca uz more ili u zaleđu. Za one avanturističkog duha tu su savršena mjesta za penjanje po stijenama, daskanje sa zmajem i daskanje na vjetru. Više informacija o kartama za planinarenje, školi daskanja na vjetru, mjestima za penjanje po stijenama i sl. potražite na recepciji. Možete i unajmiti bicikl ili skuter.

Unajmite čamac ili jet ski i provedite nezaboravne dane na moru. Na recepciji ili putem poveznice u nastavku saznajte sve potrebne informacije o vrstama čamaca, cijenama i paketima obilazaka za najam čamaca u Orebiću: RENT A BOAT – OREBIC

Kliknite na fotografiju kako bi se otvorila galerija

GEOGRAFSKI ATRAKTIVAN I PRAVI RAJ ZA LJUBITELJE DOBRE HRANE I VINA

Izvrsna lokacija! Otkrijte prekrasne gradove Dubrovnik, Ston, Mostar, Međugorje ili Split, koji su samo kratkom vožnjom udaljeni od Orebića (približno 2 sata). To možete učiniti sami ili možete na recepciji zatražiti organizirani obilazak. Zabava je zajamčena što god odlučili!

S druge strane Pelješkog kanal vidjet ćete otoke Korčulu i Mljet. Korčula je dostupna izravno iz kampa ili redovitom trajektnom linijom iz luke Orebić. Nacionalni park Mljet nezaobilazno je mjesto za sve prave ljubitelje prirode.

Ljubitelji hrane i vina Dobro došli u raj! Kao pravi morski grad, Orebić će vas osvojiti svojim morskim delikatesama. Ston je poznat po vrhunskim kamenicama i dagnjama. Uživanje u dalmatinskim specijalitetima može se dopuniti vinom i naravno, maslinovim uljem. Pelješac je poznat po svojim kvalitetnim crnim vinima, dingaču i postupu, a mnoge vinarije diljem poluotoka omogućuju vam da degustirate i kupite vino koje vam se najviše svidi.

Kliknite na fotografiju kako bi se otvorila galerija